Kilder: Baselt 9th edition, Wikipedia, Hess R et al, 2004
Etylenglykol
Substansgruppe(r) | Alkoholer |
Kallenavn / Synonym | Frostvæske |
CAS-nummer | 107-21-1 |
Molekylvekt | 62,07 |
Biotilgjengelighet | |
Tmax | 30 min (ved faste) |
Proteinbinding | - |
Distribusjonsvolum | 0,5-0,8 L/kg |
Blod/plasma-ratio | |
Halveringstid | 2-5 timer |
Referanseområde |

Sist oppdatert 28. september 2018
Metabolitter / Relaterte substanser
Glykolsyre |
Tilgjengelige analyser
Plasma/Serum
Analysenavn | Metode | Laboratorium | Mer info |
---|---|---|---|
Etylenglykol | GC-MS | Klinisk farmakologi St Olav (St Olavs hospital) | Mer info |
Etylenglykol | Andre immunologiske/enzymatiske/fotometriske metoder | Klinisk farmakologi Haukeland (Helse Bergen) | Mer info |
Etylenglykol | GC-MS/MS | Klinisk farmakologi OUS Ullevål (Oslo universitetssykehus) | Mer info |
Glykolsyre | GC-MS/MS | Klinisk farmakologi OUS Ullevål (Oslo universitetssykehus) | Mer info |
Etylenglykol | GC-FID | Medisinsk biokjemi Stavanger (Helse Stavanger) | Mer info |
Etylenglykol | GC-FID | Medisinsk biokjemi Tønsberg (Sykehuset i Vestfold) | Mer info |
Etylenglykol | GCMS | Senter for laboratoriemedisin Sykehuset Østfold Kalnes (Sykehuset Østfold) | Mer info |
Fullblod
Analysenavn | Metode | Laboratorium | Mer info |
---|---|---|---|
Etylenglykol
![]() |
GC-MS | Klinisk farmakologi St Olav (St Olavs hospital) | Mer info |
Etylenglykol
![]() |
GC-FID | Rettstoksikologi OUS (Oslo universitetssykehus) | Mer info |
Glykolsyre
![]() |
Rettstoksikologi OUS (Oslo universitetssykehus) | Mer info |
Urin
Analysenavn | Metode | Laboratorium | Mer info |
---|---|---|---|
Etylenglykol | GC-MS | Klinisk farmakologi St Olav (St Olavs hospital) | Mer info |
Etylenglykol | GC-MS | Klinisk farmakologi OUS Ullevål (Oslo universitetssykehus) | Mer info |
Glykolsyre | GC-MS | Klinisk farmakologi OUS Ullevål (Oslo universitetssykehus) | Mer info |